Mađarska 15 : 8 Kanada (4:3, 4:3, 3:1, 4:1)

MAĐARSKA: Đor-Nađ 1, Kaljaj 3, Varnai, Pastor 1, Nemet 1, Janšik 1, Kovač 3, Erdelji 2, Batori 3 , Bedo, Nađ, Bistricani.

KANADA: Aleksić, Paterson, Đerković, Konstantin 1, Haladžijan 2, Torakis, Spuner, Kot, Gardijan 2, Soleimanipak, Blanšar, d’Souza 3, Radenović.

Mađarska se revaniširala Kanađanima za poraz u grupnoj fazi takmičenja, pobedom u razigravanju za plasman od petog do osmog mesta, rezultatom 15:8.

Odličnom igrom u drugom poluvremenu, Mađari su uspeli da pobede selekciju Kanade, koja očigledno nije imala dovoljno vremena za oporavak nakon meča sa Srbijom. Golovima Kovača, Nemeta, Erdeljija, Kaljaja i Nađa, nekadašnji olimpijski šampion je lako izašao na kraj sa ekipom iz Severne Amerike.

Prvi deo meča protekao je u izjednačenoj igri sve do sredine druge četvrtine, kada je Mađarska po prvi put stekla dva gola viška (7:5). Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Batori, Kovač i Kaljaj sa po tri pogotka, na drugoj strani, sa istim učinkom se istakao d’ Souza.

Tamaš Marc, trener Mađarske, je  posle pobede izjavio:

– Nakon što smo izgubili prvi meč od Kanade, znali smo da to nije ona Mađarska, kakvu smo očekivali. Kvalitetniji smo, ali trebalo je te reči dokazati u bazenu. Promenili smo odbranu u drugom poluvremenu i želim da čestitam timu, jer nije lako igrati utakmicu nakon poraza od Australije.

Mark Kaljaj, strelac tri gola, je izneo svoje viđenje utakmice:

– Nakon jučerašnjeg teškog poraza, promenili smo odbranu u drugom poluvremenu. Bio je ovo revanš za prvi meč, sutra ćemo igrati verovatno protiv Japana za peto mesto i ponosan sam na rezultat moje ekipe u Svetskoj ligi. Takmičenje u Beogradu je samo priprema za Svetsko prvenstvo.

Pino Porcio, selektor Kanade, je nakon utakmice istakao:

– Igrali smo kasno sinoć protiv Srbije i danas je bilo snage do treće četvrtine. Ipak, oni su kvalitetniji od nas, pojedini moji igrači nisu spremni za ovaj nivo takmičenja. Velikih problema nam je zadavala njihova agresivna odbrana, kada smo napadali sa igračem više. Sutra je novi meč protiv Japana ili Kazahstana i mislim da smo spremni da se borimo za sedmo mesto na završnom turniru Svetske lige.