KANADA 5:20 SRBIJA (2:5, 2:6, 0:4, 1:5).

KANADA: Aleksić, Paterson, Đerković, Konstantin 1, Haladžijan, Torakis, Spuner, Kot, Gardijan, Soleimanipak, Blanšar, d’Souza 4, Radenović.

SRBIJA: G. Pijetlović, Mandić 3, Rašović 2, Ranđelović 2, Ćuk 2, D. Pijetlović 2, Vico, Aleksić 2, Jakšić 2, Filipović 3, Prlainović 2, Drašović, B. Mitrović.

Aktuelni olimpijski i evropski šampion, ekipa Srbije, opravdala je ulogu favorita u poslednjem četvrtfinalnom duelu i savladala Kanadu (20:5). U borbi za finale domaćin će igrati protiv Australije, koja je posle boljeg izvođenja peteraca bila bolja od Mađarske.

Igrači Dejana Savića otpočetka su zaigrali u svom stilu, i posle uvodnih 2:2 napravili seriju od 5:0, pokazalo se nedostižnu za Kanađane.

Severnoamerikanci nisu znali odakle im preti veća opasnost, jer se u prvom poluvremenu u strelce upisalo čak osam „delfina“, dok je sa druge strane d’Souza postigao tri od četiri gola svoje ekipe.

Treća četvrtina nije donela promenu snaga u bazenu. Šta više, Kanada u tom periodu igre nije uspela da postigne nijedan gol, za razliku od Srbije (4).

Publika na Tašmajdanu mogla je da uživa u dominaciji domaćih vaterpolista, kojima predstoji borba za deseto zlato u Svetskoj ligi.

Vladimir Vujasinović,  pomoćni trener Srbije, svestan je da „delfini“ imaju ulogu favorita u borbi za finale:

  • Razlika između dva tima je velika. Trebalo je odigramo od početka dobro, kako bismo mogli da rasporedimo snagu, zato što nas očekuju dve teške utakmice sutra i prekosutra. Što se tiče selekcije Australije, vrlo dobro smo upoznati sa njihovim kvalitetima. Trenirali smo sa njima u pripremama za Svetsku ligu, igrali u grupi. Znamo kako treba da odigramo, moramo da odigramo najbolje od početka takmičenja da bismo se plasirali u finale.

Selektor Kanade, Pino Porcio nije bio previše razočaran zbog poraza:

  • Znali smo da je Srbija bolja ekipa od nas. Bilo je dobro što smo igrali protiv najboljih na svetu, da ovi mladi igrači imaju priliku za proveru na najvišem nivou. Pokušali smo da uradimo sve da smanjimo rezultat, ali njihova odbrana je previše jaka. Naš cilj je bio sam dolazak na turnir, što ne znači da sutra nemamo važnu utakmicu pred nama. Radujem se novim izazovima do kraja turnira.

Filip Filipović istakao je da je njegova ekipa spremna za polufinale:

  • Nebitno je ko nam je protivnik u polufinalu, kada igramo u Beogradu i Srbiji pitamo se samo mi, zato je važno da budemo na nivou, koncentrisani. Australija će svakako dati sve od sebe da nam se revanšira za poraz u grupnoj fazi, ali sudbina je u našim rukama.